Вейселов не е единственият условно осъден депутат, който при

...
  Вейселов не е единственият условно осъден депутат, който при
Коментари Харесай

Родното правосъдие е сляпо за депутатските убийства на пътя

 

Вейселов не е единственият условно наказан народен представител, който при злополука е затрил човешки живот. Бившият народен представител от ГЕРБ Димитър Гамишев убива човек с Хюндая си през 2014 година, на излизане от село Копривлен. След 5 години правосъдни отлагания той е наказан през 2019 година Получава 2 години условно

 

Три години пък е условната присъда на Радослав Каратанчев, която му дават по времето, когато е народен представител от Българския бизнес блок на починалия Жорж Ганчев.

През 1999 година Мерцедесът на Каратанчев опустошава Лада, в която пътуват баба, дядо и 7-годишното им внуче край Долни Дъбник. И тримата умират, само че Каратанчев не влиза в пандиза.

 

Бившият началник на Народното събрание Борислав Великов също се запомни с тежка злополука, от която се измъкна единствено с 1 година условна присъда. Неговото Ауди връхлетява върху Москвича на 42 годишен мъж, откакто Великов се пробва да изпревари кола на хлъзгавия път сред кварталите „ Илиянци “ и „ Требич “. При това той губи надзор. От удара с Аудито, Москвичът е надробен, а водачът му издъхва на място.

 

 

С 3 години условно приключи и делото против Красимир Катев за злополуката от 2012 година край Балчик. Тогава на място умират двама 20-годишни мъже, а неговата тъща се отървава единствено с тежки контузии. Делото се влачи по съдилищата и чак през 2020 година някогашният зам.-министър на финансите получи присъда, въпреки и условна.

 

Катастрофа направи и някогашната депутатка Рена Стефанова от „ Продължаваме промяната ”, която в този момент се бори за кметското място в Русе. За разлика от други депутати и политици, попаднали в произшествия, тя се опита да й придаде политически привкус.

 

На 13 декември 2021 година Рена Стефанова удря жена, която пресича на пешеходна пътека. Версията на депутатката е, че единствено я е „ закачила с бронята на автомобила си ”.

 

Тогавашният основен прокурор Иван Гешев обаче й изиска имунитета. Тя свърза това с напъните си той да бъде отхвърлен от поста. Дори попита: „ Настина ли аз съм най-големият проблем на правораздаването сега? ”.

 

Да напомним, че на последните избори през април амбициозната Рена Стефанова беше лидер на листата на ПП-ДБ в Русе, само че не влезе, откакто я измести с преференции Иван Балчев, втори в листата. За разлика от нея обаче той е доста известен в дунавския град със своите начинания. Балчев е съперник на напористата дама и в кметската номинация, само че тя го измести, а в този момент изследванията демонстрират, че няма да стигне и до балотаж.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР